
 

ANSWERS FROM THE CITY ETHICIST 
#3: What about the Thin Mints? 

 
 
Question:       I am an administrative assistant at DEP.  My daughter 

is selling Girl Scout cookies.  Can I sell cookies at my 
City job?  

     --City Scout-Mom, Queens 
 
Answer:          Yes and no.  City employees are prohibited from 

pursuing non-City activities using City time, City 
resources, or City property.  However, City workers 
may occasionally, over their lunch hour, for example, 
solicit charitable donations from co-workers or sell goods t
to several restrictions. 

 
A few boxes of Girl Scout cookies to co-workers over lunc
acceptable. It would NEVER be acceptable to sell them to 
you deal with in your City job.  No one should feel like the
something extra to City employees in order to get their call
garbage collected, their applications expedited, or anything
 
Likewise, no one should feel like their evaluation depends 
for Thin Mints.  Supervisors may NEVER sell anything to 
However, in the case of Girl Scout cookies and other charit
activities, you can sell a small amount (under $25) to your 
S/he just can’t sell any to you. 
 

                     
                                “Answers from the City Ethicist” is written monthly by the staff of th

Conflicts of Interest Board.    “Answers from the City Ethicist” is prov
information, and should not replace the text of Charter Chapter 68.  Fo
City ethics matters, please call the Board at 212-442-1400.  All calls ar
You may call anonymously if you wish.   http://nyc.gov/ethics. 
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